NEIL bordtennis serieåpnet i helgen som var

  28.09.2020 Kl. 12:01  


To seire og ett tap for NEIL i serieåpningen


I helgen åpnet bordtennissesongen i 3. divisjon for NEIL med seriespill inne på Fornebu. Seriespillet forrige sesong ble jo avbrutt før den siste samlerunden skulle arrangeres grunnet coronaviruset, men da det har blitt utarbeidet egne coronavettregler i bordtennis ble det åpnet for seriespill selv for de voksne i denne sesongen. Noen av de viktigste endringene er at man kun kan spille single der avstanden mellom spillerne jo er stor. Doublespill derimot går ut grunnet for tett avstand spillerne imellom.
I år har Minnesundlaget et spennende lag på gang ettersom det har kommet tre nye spillere inn på laget. De nevnte spillerne er Isak Kristiansen fra Dal IL (kun 14 år gammel), Øyvind Christensen fra Kjelsås, som for øvrig har flyttet til Minnesund og tidligere kjente fotballspiller på Bjerke IL, Arne Gunnar Ellevold som kommer fra Harestua BTK. NEIL har også spillere i avgang. Etter lang og tro tjeneste har klubben mistet kanskje sin aller beste spiller i de senere årene, Stig Ove Kristiansen som har meldt overgang til Eiker BTK. Et naturlig valg for Kristiansen ettersom han har bodd i Drammen i mange år. I og med at Isak Kristiansen kom fra Dal IL har Kristian Langbakken meldt overgang til Dal, et makebytte der altså. Samarbeidet klubbene imellom er for øvrig meget bra.
I tillegg til nykommerne Kristiansen og Christensen stilte NEIL med Hans Georg Selmer, Hans Inge Kristiansen og Leif Olafsen til denne samlerunden.

Tap i første kamp

I sin første kamp skulle NEIL opp imot arrangørklubben Fornebu BTK 5, et lag som havnet helt nede på 6. plass i fjorårets amputerte sesong. I år har Oslolaget et mye sterkere lag, og de må nok regne med å være blant favorittene denne sesongen. Det skulle også NEIL få merke godt i denne kampen. De kom riktignok godt i gang da nykomlingene Isak Kristiansen og Øyvind Christensen førte NEIL opp i en 2-0 ledelse, men etter dette skulle det bli langt tøffere for Minnesundlaget. NEIL tapte de tre neste kampene før unge Kristiansen vant sin andre kamp for dagen etter meget godt spill og stillingen var uavgjort 3-3. NEIL tapte deretter sin neste kamp og måtte vinne sin siste kamp for å berge uavgjort. Hans Inge Kristiansen tapte imidlertid 2-3 i sett i den siste kampen og kampen endte med en 5-3 sier til Fornebu.

Seier mot Hamkam

Neste kamp var mot Ham-Kam, et lag som NEIL har hatt et meget godt tak på i flere år nå. Da
Ham-Kam sin beste spiller var ute med skade regnet nok de fleste med at dette skulle bli plankekjøring for eidsvollingene. Hedmarkingene kjempet derimot tappert, og det ble en langt jevnere kamp enn forventet. Det endte allikevel med en 5-3 seier til eidsvollingene.

Smultring i sin siste kamp mot Kobra

NEIL sin siste kamp for dagen var mot Kobra BTK fra Kongsvinger, et lag som havnet nest sist i fjorårets sesong. Kongsvingerlaget har stort sett de samme spillerne som i fjorårets sesong, og det skulle da også ble en meget lett kamp for NEIL. Det ble årets første smultring for eidsvollingene da de vant hele 8-0.

Fantastisk debut for Kristiansen
Nyervervelsen fra Dal IL, Isak Kristiansen fikk en pangstart i årets serie. Han er kun 14 år men satser stort på bordtennis. Unggutten trener så å si hver dag og det har tydeligvis allerede gitt resultater, noe man fikk se under denne samlerunden. Allerede i sine to første kamper møtte han kanskje to av de beste spillerne i årets sesong. Mot meget gode Dag Tvervaag fra Fornebu BTK kom Kristiansen under med hele 0-10 og tapte det første settet 4-11. Coach Terje Juven hadde allikevel stor tro på unggutten, og etter dette storspilte Kristiansen resten av dagen. Han spiller svært offensiv bordtennis hvor han ofte får presset sine motstandere langt unna bordet. I tillegg begynner han å utvikle meget gode server som er viktig i bordtennis og som mange av motstanderne i denne samlerunden slet med å forstå.
Da siste ball var spilt for Kristiansen i denne samlerunden stod han med 6-0 i protokollen og topper dermed tabellen som «årets spiller» sammen med meget gode Jonas Jensen fra Jevnaker BTK som også vant alle sine kamper denne helgen.

Neste samlerunde spilles i Drammen i slutten av oktober. Der møter NEIL nevnte Jevnaker BTK, og allerede da blir det sannsynligvis et oppgjør mellom Kristiansen og Jensen, kanskje de to beste spillerne i denne avdelingen denne sesongen.

Isak Kristiansen imponerte stort for sin nye klubb da han vant alle sine kamper

NEIL stilte med dette laget i serieåpningen på FornebuVis alle nyheter