NEIL serieleder etter halvspilt sesong

  01.11.2022 Kl. 08:47  
I helgen ble andre samlerunde i bordtennis arrangert på Gjøvik der Vind IL var arrangør. NEIL skulle på papiret ut i tre tøffe kamper, men det ble kun kampen mot seriefavoritt Kjelsås BTK 2 som skulle vise seg å bli en svært vanskelig kamp. Mot de to andre motstanderne ble det rett og slett en overkjørsel fra NEIL sin side. 

Smultring mot Harestua BTK 2
NEIL har som oftest hatt svært mange jevne kamper mot Harestua BTK 2. Til denne kampen kom Harestua uten sin best rangerte spiller, noe som skulle gjøre kampen mot Minnesundlaget enda vanskeligere for Lunnerlaget. NEIL manglet Kristian Langbakken til denne samlerunden da han sliter med et dårlig kne. I tillegg var ikke Leif Olafsen i sin beste fysiske form fordi han har vært syk med influensa i over en ukes tid. Til samlerunden var Hans Inge Kristiansen klar for spill igjen, og det skulle vise seg at han hadde en meget god dag bak bordtennisbordet denne helgen.
NEIL stilte fra start med flg. lag: Hans Georg Selmer, Bent Andersen, Hans Inge Kristiansen og Øyvind Christensen. 
Og for en åpning på kampen det ble for NEIL-spillerne, for etter overbevisende spill ledet de 4-0 før de to doublekampene. I double kom Leif Olafsen inn og spilte sammen med Øyvind Christensen. De har spilt double sammen i mange år både i klubbsammenheng, men også i NM.
Også her ble det lett match for NEIL-gutta etter to overbevisende seiere i begge kampene. Det fortsatte i samme stil i de fire siste singlekampene slik at kampen endte med en klar 10-0 seier til NEIL, eller en «smultring» som man pleier å kalle det på bordtennisspråket.

Ny overbevisende seier
Også i kamp nummer to skulle NEIL-spillerne briljere. Her var arrangør Vind IL motstander. Vind IL var faktisk det eneste laget som tok poeng fra eidsvollingene i fjorårets sesong da kampen den gang endte uavgjort 5-5. Gjøvikenserne stilte med samme lag som i fjorårets kamp, så også i dette oppgjøret trodde NEIL-spillerne at det kunne bli en tett og spennende kamp. Det skulle ikke skje, for NEIL nærmest «blåste Vindlaget ut av hallen». Her ble det kun ett tap. Noe overraskende kom det i double, da Selmer /Kristiansen spilte langt under pari da de tapte 1-3 i sett mot Vind IL sitt beste doublepar. Foruten dette tapet viste NEIL-spillerne fram mye godt spill. Spesielt det offensive spillet og flere gode og varierte server kunne ikke Vind-laget gjøre mye med. Med seier i de resterende kampene ble det en klar 9-1 seier mot Vind IL. 

Thriller av en kamp mot seriefavoritten
Siste motstander for NEIL i den andre samlerunden var mot Oslolaget og kanskje seriefavoritt Kjelsås BTK 2. Som NEIL så stod de med kun seire før toppoppgjøret dem imellom. Jevnere og bedre kamp har vel ikke blitt spilt i årets serie. Denne kampen inneholdt alt; gode server, lange og gode ballvekslinger, gode smasher og ikke minst veldig mange utagbare kantballer som til slutt faktisk skulle avgjøre resultatet av denne uhyre viktige kampen.  
Kjelsåslaget består av svært gode og erfarne spillere og med to kinesere på laget, som begge spiller med penneskaftgrep, er de en fryktet motstander. 
NEIL valgte å sette opp sitt lag som hadde gitt suksess i de to første kampene. Først ut var Hans Inge Kristiansen og Øyvind Christensen, og begge skulle ut mot Oslolagets to kinesere. Hans Inge møtte Kjelsås best rangerte spiller, kineseren Qian Jade mens Øyvind møtte Wang Xi som nok var den beste av de to kineserne. 
Hans Inge hadde spilt meget godt i sine foregående kamper, så håpet om å ta skalpen på sin kinesiske motstander var til stede. Etter et svært tett og spennende førstesett som endte med 14-12 til kineseren var det Hans Inges tur til å ta over kommandoen. Han ble coachet til å ta større sjanser i sitt offensive spill samtidig som han skulle prøve å serve kortere. Dette ga resultater, for Kristiansen lyktes med sin taktikk og på overbevisende måte vant han de tre settene 11-8, 11-7 og 11-8 og sluttresultat 3-1 til Hans Inge.

Øyvind Christensen kjempet tappert mot kineseren Jade men tapte med 1-3 i sett.
Kampen fortsatte å være jevnspilt, og før de fire siste singlekampene stod det 3-3 på resultattavla. Etter fantastisk spill av Hans Inge og Hans Georg gikk NEIL opp i en 5-3 ledelse. Dermed var eidsvollingene minst sikret uavgjort i toppkampen.
Kjelsås hadde dog sin to beste spillere igjen som Øyvind og Bent skulle få bryne seg på. Øyvind var sjanseløs og tapte 0-3 i sett mot gode Trond Aukland. Bent kunne sikre en 6-4 seier til NEIL, men da måtte den gode kineseren Wang Xi beseires. Det startet svært dårlig for Bent, for kineseren tok kommandoen fra start og spilte glimrende bordtennis, spesielt med fantastisk god overskru (looper) som Bent ikke fant ut av. Etter god coaching før neste sett tok Bent over i det andre settet. Plutselig var kampen snudd, og det var Bent som kanskje spilte sitt beste sett noensinne. Han overrasket kineseren med bedre server, gode looper og ikke minst utagbare smasher. Settet vant han med hele 11-2! Bent vant det tredje settet med jevne 11-8, tapte det fjerde settet 8-11, og da var det klart for et femte og avgjørende sett. Og for en «rysare» dette skulle bli. Bent ledet hele veien, men kineseren kom i fatt opp til 10-10. Kampen måtte vinnes med to poeng og Bent hadde faktisk tre matchballer, først på stillingen 11-10, deretter på stillingen 12-11 og også på stillingen 14-13. Ved de to første matchballene hadde han to enorme muligheter til å smashe inn ballen og avgjøre kampen, men ballen endte i nett. På den siste matchballen så det ut til å gå Bent og NEIL sin vei. Etter en god smash fra Bent greide kineseren på mirakuløst vist å returnere ballen over på Bent sin halvdel av bordet, men det verste med denne ballvekslingen var at ballen traff kanten og ble utagbar for Bent. Kineseren vant de to neste ballvekslingene og kampen endte med 16-14 til kineseren i det avgjørende settet slik at kampen til slutt endte uavgjort 5-5.

NEIL på topp etter halvspilt serie
Med dette resultatet topper NEIL tabellen etter halvspilt serie med 11 poeng. Serietoer Kjelsås BTK 2 har ni poeng, men med en kamp mindre spilt. Minnesundlaget er tross alt, etter et noe surt uavgjort resultat mot Kjelsås BTK 2, svært godt fornøyd med sesongen så langt. 
Neste samlerunde spilles faktisk ikke før i slutten av februar 2023 da andre halvdel settes i gang, da også på Gjøvik.

Hans Georg Selmer økte ledelsen som årets lagspiller
Hans Georg Selmer toppet kåringen «årets lagspiller» etter første samlerunde, og etter andre samlerunde på Gjøvik har han økt sin ledelse betraktelig. Med seier i alle sine singlekamper og to seiere i double stod han igjen med kun ett tap i samlerunden på Gjøvik, et tap som kom i double sammen med Hans Inge. Selmer topper nå tabellen med 63 poeng, mens spiller nummer to på lista står med 44 poeng, altså en ledelse med hele 19 poeng!
Hans Inge Kristiansen ligger på en flott 6. plass. Bent Andersen finner vi på en 10. plass, mens Øyvind Christensen ligger på 11. plass.

Tabell:

NEIL topper tabellen etter halvspilt serie

Hans Inge Kristiansen spilte glimrende bordtennis på Gjøvik

Hans Georg Selmer i en klar ledelse som «årets spiller»

Vis alle nyheter